Tätä on luvassa:

Kirjoitan elämästä ja ystävyydestä. Kirjoitan siitä kun elämä potkii päähän. Kirjoitan teorioita miehistä, tunteista, parisuhteesta ja siitä kuinka se kestää vaikka töitä tehdään pahimmillaan 12 h/vrk ja ei ehditä kunnolla näkemään. Kirjoitan siitä miten koen ammatillisuuden elämässäni. Joitain vanhoja kirjoituksia, kuten runoja ja satuja, siirtelen tänne arkistojen kätköistä. Myös arjen ilot ja liikkuminen näkyy blogissa.

Toivottavasti viihdyt seurassani. Otan mielelläni vastaan mielipiteitä, ajatuksia ja kommentteja. Sähköpostillakin saa lähestyä: nuvo.niina@gmail.com

Tervetuloa minun maailmaani.

torstai 18. huhtikuuta 2013

Teoriaa Miehistä - Aina Valmiina!




Kaikillehan on tuttu partiolaisten tunnuslause "Ole valmis." Partiolaiset pyrkivät tähän ylleensä myös omassa elämässään. He auttavat ja ovat valmiina silloin kuin heidän apuaan kaivataan. Partiolaiset pyrkivät pitämään heidän ihanteistaan kiinni. Sattuipa sitten mitä tahansa.

Partioihanteet:
Kehittää itseään ihmisenä
Kunnioittaa toista ihmistä
Auttaa ja palvella muita
Tuntea vastuunsa ja velvollisuutensa
Rakastaa ja suojella luontoa
Olla uskollinen ja luotettava
Rakentaa ystävyyttä yli rajojen
Etsiä elämän totuutta

Nainen on kuin partiolainen. Hän on aina valmiina ottamaan vastaan sen mitä eteen tulee, halusi tai ei.Naisen on pakko kehittää itseään koko ajan, jotta hän voisi pärjätä miehille työelämässä tämän päivän yhteiskunnassa. Hän pyrkii automaattisesti kunnioittamaan muita ja muiden tekemiä päätöksiä, vaikka se olisikin vaikeaa. Lisäksi nainen auttaa ystäviään pyytteettömästi ilman taka-ajatuksia. Nainen on ystävilleen kuulevina korvina ja tukea tarjoavana olkapäänä silloin kuin ystävät sitä tarvitsevat. Nainen, etenkin sellainen, jolla on pieniä lapsia tai eläimiä, tuntee vastunsa ja vastuun tuoman velvelvollisuuden. Naiselle on luonto myös lähempänä syndäntä. Hän pyrkii suojelemaan ja vaalimaan luontoa, jotta myös hänen lapsillaan ja lapsenlapsillaan olisi puhdasta luontoa ilonaan. Ja mikä parasta. Nainen tosiaan rakentaa ystävyyttäsyyttä ilman rajoja, sillä jossain elämänsä vaiheessa naisella on yleensä useita kirjeystäviä ja toisinaan heistä osa asuu myös ulkomailla ja edustaa täysin erilaista kulttuuria. 

Mitäpä muutakaan nainen on kuin partiolainen? No entäpä sitten miehet?

Ovathan hekin toki valmiina. Ainakin silloin kun kyse olisi petipuuhista tai saunaan menosta. Unohtamatta tietenkään kavereidensa kanssa oluelle lähtemisestä. Kyllähän miehet auttavat muita. Tämä tapahtuu usein neuvomalla juuri silloin kuin apua ei tarvita tai toinen kehoittaa katsomaan ohjekirjaa. (Miehethän ei ohjeita lue.) Miehet etsivät naisia enemmän elämän totuuksia. Näitä totuuksia etsitään raivokkaasti, jotta löytyisi sittenkin jokin keino, jolla voisi jonkun homman välttää. Niin ja miehet kehittävät itseään, jotta voisivat kavereilleen kehua päihittäneensä töissä taas naiset mennen tullen. Mies ei auta samalla tavalla pyytettömästi toisia kuin nainen. Kaikesta pitää jossain vaiheessa suorittaa takaisin maksu. Ainakin jossain muodossa. 

Aina valmiina. Juurikin niin. Kaiken tulee olla kotona valmiina, kun mies saapuu töistä kotiin. Mies oikein odottaa, että kaikki on häntä varten valmiina odottamassa ja ettei hänen tarvitse tulla kuin vain paikalle. Mies haluaa tulla valmiiseen pöytään, oli tilanne sitten mikä tahansa. Aina parempi, jos ei tarvitse omia käsiään liata ja jos homma menee puihin, voi aina syynkin sysätä toisen ihmisen niskoihin. (Se siis siitä kunnioittamisesta...) Kiitokset voidaan kuitenkin ottaa nöyrästi vastaan toisen tekemästä työstä. 


Toki naisten ohella miehistäkin löytyy näitä arjen partiolaisia. Ne ovat vaan hyvin harvinainen luonnonvara, joka on kaikesta päätellen kuolemassa sukupuuttoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti