Tätä on luvassa:

Kirjoitan elämästä ja ystävyydestä. Kirjoitan siitä kun elämä potkii päähän. Kirjoitan teorioita miehistä, tunteista, parisuhteesta ja siitä kuinka se kestää vaikka töitä tehdään pahimmillaan 12 h/vrk ja ei ehditä kunnolla näkemään. Kirjoitan siitä miten koen ammatillisuuden elämässäni. Joitain vanhoja kirjoituksia, kuten runoja ja satuja, siirtelen tänne arkistojen kätköistä. Myös arjen ilot ja liikkuminen näkyy blogissa.

Toivottavasti viihdyt seurassani. Otan mielelläni vastaan mielipiteitä, ajatuksia ja kommentteja. Sähköpostillakin saa lähestyä: nuvo.niina@gmail.com

Tervetuloa minun maailmaani.

lauantai 29. lokakuuta 2011

Teoriaa Miehistä - Nainen, Erilainen Esine

Teoriaa Miehistä -sarja jatkuu...

Viime aikoina olen pistänyt merkille sen, että yllättävän useasti mies haluaa omistaa mahdollisimman paljon. Pihassa pitäisi olla uusi auto ja senkin on tottakai oltava parempi kuin naapurilla tai muilla tutuilla. Asunnonkin tulisi olla mahdollisimman kalliilta alueelta. Omaisuus on status, jonka turvin on helppo elää.

Valitettavasti tämä omistushaluisuus ei kaikilla miehillä jää vain pelkästään arvo-omaisuuteen. Osa miehistä tuntuu laskevan omaisuudekseen kaiken mitä kotoa löytyy. Kodin irtaimisto ja pihalla seisovat autot eivät enää riitä vaan niiden lisäksi miehellä täytyisi olla kaunis ja palveluhaluinen morsian. Näillä miehet haluavat omistaa kaiken ja pitää naruja omassa kädessään. Juuri heillä on tarve kontrolloida sitä mitä heidän ympärillään tapahtuu ja kaiken on tapahduttava juuri niin kuin he haluavat. He määräävät rahankäytöstä, toisten liikkumisesta ja kaikesta muustakin mistä vain voivat. Heille kaikki on esineitä, joilla ei varsinaisesti ole väliä, kunhan kaikki on miehen kontrollissa.

Tämän tyyliset, omistushaluiset, miehet siis usein myös esineellistävät naisen. Nainen on heille vain kotitalouskone, joka hoitaa kaikki kodin askareet ilman minkäänlaista vastaan sanomista. Nainen käy kaupassa asioimassa seuranaan tarkkaan laadittu lista ja hänen tulee toimittaa kuitti ja loput rahat miehelleen, joka voi tarkastaa kuitin ja kauppakassin sisällön täsmäävyyden. Auta armias, jos ne eivät täsmää tai jos palautettu rahasumma ei vastaa kauppakuitin loppusummaa.

Kotitalouskoneen lisäksi nainen on miehelleen näyttelyesine, eli siis olento, joka on olemassa vain miehensä tarpeita varten. Näiden naisten tehtävänä on vain palvella ja palvoa miestään, joka ei kuitenkaan ole missään määrin kiinnostunut naisensa tarpeista, mielipiteistä tai hyvinvoinnista haluista nyt puhumattakaan. 

Nainen on erilainen esine, hänellä on nimittäin tunteet. Ajattele, jos sohva alkaisi kesken television katsomisesi kirkumaan, että satutat häntä istumalla hänen päällään tai jos televisio kesken katselutuokiosi ilmoittaisi, ettei hän halua katsoa kanssasi samaa ohjelmaa. Entä jos autosi joku kaunis päivä kertoisi, ettei halua joka aamu ajaa samaa reittiä työpaikallesi? Siinä voisi itse kullakin olla mielisairaalan lähdön paikka käsillä.




2 kommenttia:

  1. Meillä on ainakin autoilla vahvasti oma tahto: "Mee yksinäs töihin, mä en tuu siellä kastuu" sanoo Aarne aina sadekelillä :D

    VastaaPoista
  2. No meillä se vaan tuppaa vaatimaan kaikenlaista kuten mm. huoltoa ja takkausta. lisäksi se tykkää leikkiä joulukuusta aina tietyn väliajoin ;)

    VastaaPoista