Tätä on luvassa:

Kirjoitan elämästä ja ystävyydestä. Kirjoitan siitä kun elämä potkii päähän. Kirjoitan teorioita miehistä, tunteista, parisuhteesta ja siitä kuinka se kestää vaikka töitä tehdään pahimmillaan 12 h/vrk ja ei ehditä kunnolla näkemään. Kirjoitan siitä miten koen ammatillisuuden elämässäni. Joitain vanhoja kirjoituksia, kuten runoja ja satuja, siirtelen tänne arkistojen kätköistä. Myös arjen ilot ja liikkuminen näkyy blogissa.

Toivottavasti viihdyt seurassani. Otan mielelläni vastaan mielipiteitä, ajatuksia ja kommentteja. Sähköpostillakin saa lähestyä: nuvo.niina@gmail.com

Tervetuloa minun maailmaani.

maanantai 18. huhtikuuta 2011

Teoriaa Miehistä - Aivojako?

Teoriaa Miehistä -sarja jatkuu.
Kaivettu esille arkistojen kätköistä.



Jälleen kerran sain huomata, että koulussa ihan oikeasti oppii jotain uutta.
Ensimmäisenä koulupäivänä kävimme ihan perusasioita läpi kuten opiskelutekniikkaa ja tutustuimme opiskeluryhmäämme. Viimeiset tunnnit kävimme läpi aivoja ja muistia. Ja jälleen sain huomata, ettei minun mieskäsitykseni olekaan kovin väärässä.

Aivoista puhuttaessa on aina pakko ottaa huomioon miesten ja naisten väliset erot. Väitetään, ettei aivojen kohdalla sukupuoli erot ole niin merkittävät kuin aikaisemmin on luultu. Tosin jossain mielessä uskallan jopa väittää, että se ei voi olla mahdollista. kun fakta tietoa katsoo niin pelkät tiedot sanoo jo, että miesten aiot ovat enemmän eriytyneet kuin naisten ja että miesten aivot ovat painavammat kuin naisten. Tosin en silti lähtisi väittämään, että ne olisivat tehokkaammat. Jostain syystä pidän itse enemmän naisten tippaleipäaivosta kuin miesten putkiaivoista. Uskomuksissa huomataan, että naisilla olisi paremmat kielelliset kyvyt kuin miehillä ja miehillä taas parempi avaruudellinen hahmottaminen. Onko tosiaan näin? Itselläni kumpikaan ei ole vahvuuksia.

Toki kummaltakin sukupuolelta löytyy yhtä monta aivolohkoa, mutta se miten niitä käyttää onkin sitten jo täysin eri asia. Tuntuu usein siltä, että siinä missä naiset käyttävät ihan oikeasti aivojaan, miehet taas ajattelevat jotain muuta. Hyvin yleistä tuntuu olevan se, että miehet ajattelevat vain seksiä. Tämän ehkä todistaa se, että kun miehillä on kaksi aivopuoliskoa joista toista he käyttävät kerran kolmessa vuodessa ja silloinkin vain ajatellessaan seksiä. Siis onko miesten päällimmäinen ajatus vain seksi ja se kuinka saadaan nainen kaadettua sänkyyn? Useimmille miehille se tuntuu niin olevan.

Kun nainen ajattelee, hän ajattelee niin loogisesti, ettei mies voi millään pysyä ajatusten perässä vaan hänelle ne täytyy yksinkertaistaa. Poimia vain pääasiat. Jos siis haluat, että mies varmasti sinua ymmärtää niin tee hänelle mind map, jotta hän varmasti pysyy ajatustesi perässä ja hyvin suurella todennäköisyydellä vielä ymmärtää sen, mitä yrität hänelle kertoa.

Nainen kykenee tehokkaasti ajattelemaan ja vielä jalostamaan omaa ajatustaan saman aikaisesti, mutta ei ole toivoakaan siitä, että miehellä voisi olla mahdollisuus samaan. Mies ensin työstää ajatuksen, jota hän voi ajatella ja kun ajatus on ajateltu niin hän voi vasta siirtyä sitä jalostamaan. Joten onko enää edes ihme, ettei miehet pysy meidän ajatusten perässä? Ei minusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti